Alles over zonwering

Voor een complete woninginrichting mag een goede zonwering zeker niet ontbreken, het is van belang om uw woning te voorzien van een bescherming tegen het felle licht, voor rolluiken, screens, markiezen, terras- en uitvalschermen kunt u bij ons terecht en kunt u rekenen op goed advies. Zonwering is ook de perfecte oplossing voor de privacy voor woningen en bedrijfspanden.

Welke soorten zonwering zijn er?

Zonwering zorgt voor schaduw in huis of op het terras. Er zijn veel verschillende soorten zonwering. In onderstaand artikel leest u welk type zonwering voldoet aan uw wensen. We hebben alvast een tabel voor u gemaakt met de voordelen van zonwering,

Voordelen Buiten zonwering
Verkoelend Markiezen, screens, uitvalscherm, knikarmscherm, rolluiken, buitenjaloezieën
Toevoeging aan interieur Buitenjaloezieën
Schaduwrijke Tuin Markiezen, knikarmscherm
Voorkomen overmatig lichtinval Uitvalscherm, buitenjaloezieën
Privacy verhogend Rolluiken, screens
Inbraakpreventie Rolluiken, screens
Energiebesparend Rolluiken, screens

Meer informatie over de prijzen van zonwering op Zonwering-Expert

Markiezen

Op zoek naar zonwering met een karakteristiek uiterlijk? Kies er dan voor om markiezen te nemen. Als u lang van uw mooie doek wilt kunnen genieten en dat uw markiezen niet of nauwelijks verkleuren in de zon, kiest u dan voor een markies met een zeer kwalitatief doek. Als u sterke, moderne en onderhoudsarme markiezen zoekt, dan is aluminium de beste keuze voor u. Wilt u juist traditionele markiezen met een nostalgische en warme uitstraling, dan is hout een goede optie. In bestaande aluminium markiezen kunnen ledverlichting worden geïntegreerd. Bestaande markiezen met een houten frame kunnen we uitrusten met opbouwspots.

Prijs: Gemiddelde prijs van Markiezen per 1 – 5 meter (breedte) = incl. btw € 400 – € 750

Rolluiken

Een rolluik kunt u kiezen als een rolgordijn; u bepaalt het uiterlijk en de kleur, maar ook in hoeverre het open of dicht kan gaan. Bent u in de avond nog beneden in de huiskamer, dan hoeft het rolluik natuurlijk niet helemaal dicht. U kan het tot halverwege laten zakken waardoor er geen inkijk meer is maar dat u niet het gevoel krijgt dat u opgesloten zit. Voor iedere woning is er wel een geschikt model samen te stellen. Voor winkels en bedrijven zijn er extra stevige en zware varianten te koop.

Prijs: Gemiddelde prijs van Rolluiken per 1 – 3 meter (breedte) = incl. btw € 150 – € 500.

Zonneschermen

Zonneschermen, ook wel terrasschermen of knikarmschermen genoemd, zijn er voor bedoeld om naast de zon uit huis te weren ook een flink deel van het er recht onder liggende terras van schaduw te voorzien. Bij onze zonneschermen kunnen zowel de doeken als de volants zeer eenvoudig worden vervangen. Ook de uitval van de zonneschermen varieert per type, zo is het mogelijk een zonnescherm met een uitval tot wel 4 meter te kiezen. Er zijn twee verschillende soorten zonneschermen; terrasschermen (ook wel knikarmscherm) en uitvalschermen.

Prijs: Gemiddelde prijs van uitvalschermen per 1 – 4 meter (breedte) = incl. btw € 170 – € 690. Terrasschermen (ook wel knikarmscherm): gemiddelde prijs per 2 – 10 meter (breedte) = incl. btw € 650 – € 2.000.

Screens

Waar zonneschermen een grote ruimte vrijhouden tussen het raam en het zonweringsdoek, liggen screens direct tegen het glas aan. Ze liggen tegen het raam aan en steken dus niet uit, zoals een zonnescherm. Doordat deze verticale zonwering bestaat uit één groot vlak zonder onderbrekingen dat in een eigen kleur te kiezen is, laat u de screens gemakkelijk aansluiten op de stijl van je huis. Kies de gewenste bedieningsvorm en maak een keuze uit de prachtige doekkleuren en (RAL) profielkleuren waarmee u de screens volledig kan afstemmen op de uitstraling van uw woning.

Prijs: Gemiddelde prijs van Screens per 1 – 3 meter (breedte) = incl. btw € 150 – € 270

Schutters

Shutters zijn een vorm van zonwering en raamdecoratie in één, waardoor gordijnen niet meer nodig zijn. Daarnaast zijn ze eenvoudig in onderhoud en gemakkelijk te reinigen. Doordat stof weinig grip heeft op de lamellen, verkleinen ze de kans op huisstofmijt en bieden ze een uitkomt bij allergieën. Shutters zijn een duurzame vorm van zonwering en raamdecoratie. Ronde ramen, driehoekramen, draaikiepramen, veluxramen vormen allen geen probleem voor shutters raambekleding. Shutters werken zowel zonwerend als isolerend en bieden volop privacy.

Prijs: Gemiddelde prijs van Schutters per 1 – 3 meter (breedte) = incl. btw € 300 – € 1.400

 

Wat zijn de montagekosten?

Bent u zelf niet zo handig of vind je het fijner om het uit te besteden? Dan is het goed om te weten dat de zonwering specialisten een montage service aanbieden. Ook heeft dit enkele voordelen:

  • De juiste maten van de zonwering. Met de service van een specialist ben je er in ieder geval zeker van dat de zonwering in de juiste maten wordt geleverd dankzij de inmeetservice. Of u nu standaard zonwering koopt of zonwering op maat, u weet zeker dat het past.
  • Een vakkundige bevestiging. U hoeft u geen zorgen te maken over de montage van uw zonwering dankzij de deskundigheid van de specialist.
 Soort zonwering Gemiddelde montagekosten per zonwering, incl. btw
Markiezen € 80 – € 150
Rolluiken € 70 – € 90
Uitvalscherm € 170 – € 250
Screens € 100 – € 150
Shutters € 50 – € 150
Inmeten zonwering € 30 – € 50
Voorrij-/bezorgkosten € 30 – € 50
Plaatsen op 1e verdieping € 20 – € 50
Plaatsen op 2e verdieping € 70 – € 75