Gevelrenovatie

Als u meer informatie aan het zoeken bent over de prijzen voor het opnieuw isoleren en het laten opknappen van je oude vervuilde gevel en u wilt graag dat er een gevelrenovatie word uitgevoerd dan is het uiteraard van groot belang dat u exact kunt achterhalen wat de prijs zal wezen in uw situatie. Als u de gevels of buitenmuren van nieuwbouwwoningen mooi vind dan kan u zichzelf is overwegen om uw oude muren door een gevelreiniging op te laten knappen. Door je voor-, achter of zijgevel op tijd te laten renoveren kun je er voor zorgen dat u in de toekomst grote schades in je voegwerk en metselwerk voorkomt en hiermee uiteindelijk flink kunt besparen op de kosten om dan uw gevels te laten opknappen.

Maar wat zijn de gemiddelde m2 prijzen van een gevelrenovatie voor uw woning en wanneer is het laten renoveren van je oude gevel nu echt nodig? De gemiddelde kosten voor een gevelreiniging beginnen al vanaf € 5 per m2. Maar wat zijn nu de exacte kosten om uw eigen gevel van uw huis grondig te laten reinigen ( schoon te laten maken ) en hoe worden deze kosten per vierkante meter ( m2 ) berekend? Op de pagina gevelreiniging kosten vindt u meer exacte informatie over de prijzen van het laten reinigen van uw vervuilde gevel of buitenmuren. Het kan zo zijn dat uw gevel in een zeer slechte staat is en de gevelrenovatie bestaat uit het vervangen van de oude voegen in het metselwerk dan zullen de gemiddelde kosten per vierkante meter tegen de € 50,- aankomen.

Type gevelwerkzaamheden Gemiddelde prijs per 10m2
Voegen en impregneren €250
Voegen en renovatie schoorsteen €300
Reinigen, renoveren en impregneren €350
Herstellen oorspronkelijke voegen en reinigen €450

Meer informatie over gevelreiniging en -renovatie op Gevelgids.nl.

Soorten gevelrenovatie

Veel mensen denken er nauwelijks of niet over na om een buitenmuur of de gevels van hun woning op te laten knappen, te laten herstellen of te onderhouden. Wat gevelrenovatiewerk inhoud en hoe het opknappen van oude slechte gevels en buitenmuren pressies in zijn werk gaat ( de werkwijze dus ) en zullen wij u verwijzen naar de pagina gevelisolatie zodat u flink kunt besparen op uw stookkosten. Door je voor-, achter of zijgevel op tijd te laten renoveren kun je er voor zorgen dat u in de toekomst grote schades in je voegwerk en metselwerk voorkomt en hiermee uiteindelijk flink kunt besparen op de kosten om dan uw gevels te laten opknappen.

Voegrenovatie

Het renoveren van het voegwerk is belangrijk om twee redenen. Ten eerste is er een estetisch aspect. Een mooi gevoegde gevel ziet er stukken beter uit dan een gevel waarvan het voegwerk lelijk gebarsten of gescheurd is. Ten tweede is goed voegwerk van belang omdat het de gevel beschermt tegen weersinvloeden. Goed voegwerk is niet alleen belangrijk voor het uitzicht van de gevel maar het bepaalt ook in grote mate de duurzaamheid ervan. Scheuren en barsten in het voegwerk kunnen leiden tot vochtoverlast maar ook andere problemen kunnen erdoor optreden. In dit artikel gaan we nader in op het nut van voegrenovatie, de wijze waarop het plaats vindt en de kosten die ermee gemoeid zijn.

Gevelreiniging

Een vieze gevel kan de aanblik behoorlijk verstoren terwijl het reinigen simpel is. Gelukkig kan de vervuiling met een gevelreiniging vaak nog verholpen worden als deze niet te lang aanwezig is en vallen de kosten mee. Gevelreiniging is het verwijderen van aanslag en vervuiling van de gevel van je woning. Het grondig laten reinigen van je gevel en het herstellen van het voegwerk is één ding, maar het spreekt voor zich dat je de unieke uitstraling van je gevel ook zo lang mogelijk zal willen behouden. Na het reinigen impregneren we de gevel , zo is deze optimaal waterafstotend en blijft hij langer schoon. Vakmensen verwijderen efficiënt en grondig, alle vuil, aanslag en graffiti op gevels. Ook chemische vervuiling als graffiti en verf verwijderen zij van de gevel.

Graffiti verwijderen

De methode of middelen die gebruikt worden voor het graffiti verwijderen zullen erg afhangen van de omgevingsfactoren. Wanneer je graffiti op je gevel of wand hebt en je wilt het verwijderen zijn er verschillende manieren om dit te bereiken. In principe zijn premies voor lijfrenten aftrekbaar op het moment waarop zij zijn betaald of verrekend, voor zover de verrekening niet leidt tot een schuldig gebleven bedrag. Het verwijderen van graffiti is niet eenvoudig en wordt ook vaak door de gemeente of een professioneel bedrijf opgelost. Sommigen zien graffiti als een vorm van kunst, anderen hebben de balen als het op hun eigen voorgevel wordt gespoten. Geeft de muur wit af boen de wand dan grondig met water en geef een nabehandeling met een voorstrijkmiddel.

Graffiti verwijderen Kostenindicatie
Per dagdeel van 3 á 4 uur € 200,- tot € 300,-
Hele dag € 400,- tot € 600,-
Per m² € 10,- tot € 15,-
Aanvullend gevel reinigen € 7,- tot € 12,- per m²
Impregneren met anti-graffiti middel € 200,- tot € 500,-

Gevel isoleren

Bij het isoleren van gevels is het van belang om op een zo nauwkeurig mogelijke manier aan het werk te gaan en er in ieder geval voor te zorgen dat er voldoende ventilatie overblijft binnen de woning. Door het isoleren van gevels kun je er als het ware voor zorgen dat je de temperatuur binnen goed kunt regelen, zonder dat je te maken krijgt met duidelijke invloeden van buitenaf. Tegen de isolatieplaten monteert de vakman een houten of metalen draagstructuur. De platen hebben een betere isolatiewaarde dan de variant in schuim. PIR platen zijn zeer breed toepasbaar en zijn ideaal voor het isoleren van een plat dak of een spouwmuur. De woning van binnenuit isoleren is ook vaak minder doeltreffend en kost een pak meer door de hoge prijs van de interieurafwerking.

Gevelisolatie € 15 tot € 130