Isolatiebedrijf inschakelen

Hoe goed het materiaal isoleert is afhankelijk van de dichtheid van de harde vloerisolatieplaten en hoe dik de plaat moet zijn. Vloerisolatie vanaf de bovenkant is bij een houten vloer is dit ook mogelijk wanneer de kruipruimte niet diep genoeg is of wanneer de kruipruimte niet onder de gehele houten vloer loopt. Er is wel genoeg ruimte nodig in de kruipruimte om te isoleren, hoeveel ruimte is voornamelijk afhankelijk van het soort isolatiemateriaal. De vloer wordt meestal geïsoleerd via de kruipruimte, de specialisten brengen dan isolerend materiaal aan op de onderkant van de vloer. De kosten voor vloerisolatie is voornamelijk afhankelijk van de manier van isoleren. De vakman plaatst isolerend materiaal tegen de onderkant van de vloer via de kruipruimte. Ook vloerisolatie zonder kruipruimte is mogelijk. De besparing die je doet met het isoleren van de kruipruimte of vloer, is afhankelijk van het gekozen materiaal, de dikte hiervan en nog enkele externe factoren. Het isolatiebedrijf verwijdert de oude houten vloer, plaatst vloerisolatieplaten en werkt het af met nieuwe vloerbedekking. Een isolatie expert plaatst isolatiemateriaal zoals PUR vloerisolatie of minerale wol tussen de balken van de houten vloer. Door vloerisolatie te plaatsen door een isolatiebedrijf voorkom je dat toch en kou vanuit de bodem omhoog trekken in je woning.

Prijzen van isolatie

Indien je er voor wil kiezen om gevelisolatie te laten plaatsen is het altijd belangrijk om er bij stil te blijven staan dat er meerdere keuzes de uiteindelijke kostprijs die in rekening wordt gebracht kunnen beïnvloeden. Wanneer je er aan denkt om gevelisolatie te laten plaatsen zal je altijd rekening moeten met een bepaalde kostprijs. De prijs die in rekening wordt gebracht voor het laten plaatsen van gevelisolatie is afhankelijk van verschillende factoren. De gemiddelde kostprijs die voor het isoleren van een buitenspouwblad met spouwmuurisolatie in rekening wordt gebracht stellen we graag in onderstaande tabel aan je voor. Het aanbrengen van vloerisolatie kan via de onderkant, via de kruipruimte, of via de bovenkant. Natuurlijk wil je zoveel mogelijk besparen op de energiekosten en met spouwmuurisolatie bespaar je gemiddeld tussen de €120,- en de €600,- per jaar. Vanuit de kruipruimte onder in je woning de vloerisolatie aanbrengen.

Meer informatie over isoleren vind je op de website van isolatiebedrijf Wavlo.

Spouwmuurisolatie

Als de spouwmuurisolatie goed wordt uitgevoerd, komt er geen vocht van buiten door de volledig met isolatiemateriaal gevulde spouw. Bij spouwmuurisolatie vult een gespecialiseerd gevelisolatiebedrijf de spouw met isolatiemateriaal, bijvoorbeeld piepschuimbolletjes of glaswolvlokken. Hier geldt ook: hoe jonger en nieuwer uw woning, hoe beter de gevels zijn geïsoleerd (vaak door middel van spouwmuurisolatie). Dit isolatieschuim is een perfect materiaal voor het bij isoleren van woningen die (deels) al geïsoleerd zijn, maar waar de kwaliteit ver te zoeken is. Door jouw spouwmuren te isoleren ben je niet alleen jaarlijks goedkoper uit, maar ben je ook nog eens milieubewust bezig omdat je een stuk minder gas in de winter zult stoken.

Type woning Prijs per m2
Appartement van 25 m2 €20 tot €24 euro per m2
Tussenwoning van 65 m2 €12 tot €16 euro per m2
Hoekwoning van 65 m2 €18 tot €21 euro per m2
2-onder-1-kap van 105 m2 €14 tot €17 euro per m2
Vrijstaande woning van 105 m2 €20 tot €24 euro per m2

 

Dakisolatie

Dakisolatieplaten uit PUR (voluit polyurethaan) hebben een zeer goede isolatiewaarde, waardoor ze in een beperkte dikte kunnen geplaatst worden. Op het platte dak komen dan isolatieplaten, daarop waterdicht materiaal, en daar weer op een nieuwe laag dakbedekking (bijvoorbeeld bitumen of EPDM). Dakisolatie langs buiten: bij het isoleren van bestaande daken langs de buitenzijde moet eerst de dakbedekking verwijderd worden om vervolgens de dakisolatieplaten te plaatsen. De kosten van een woning met een schuin dak met een onverwarmde zolder en een woning met zoldervloerisolatie met een onverwarmde zolder, gaan over een onverwarmde zolder die gebruikt wordt als opbergruimte; het isolatiemateriaal wordt zonder afwerking aangebracht met een Rc-waarde van 4 m2K/W.

 

Welk product of dienst wil je afnemen? Per welke eenheid is de prijs berekent? Wat is de prijs per m2?
Warm dak isolatie met PUR of PIR Per vierkante meter, inclusief verwijderen en herplaatsen bestaande dakbedekking en BTW Tussen €60 en €75 euro
Koud dak isolatie met PUR of PIR isolatieplaten Per vierkante meter, exclusief betimmeren van de zolder Tussen €35 en €45 euro
Koud dak isolatie met glaswol of steenwol deken Per vierkante meter, exclusief betimmeren van de zolder Tussen €20 en €30 euro
Aftimmeren zolder na isolatie Per vierkante meter Tussen €25 en €40 euro

 

Kruipruimte isolatie

Wanneer u vochtproblemen ervaart in de kruipruimte, is schelpen isolatie een goede oplossing met meerdere voordelen. U kunt de isolatiechips of EPS-parels natuurlijk ook combineren met een vorm van vloerisolatie en op deze manier dubbel profiteren van een optimale isolatie. Een kruipruimte isoleren met DI-chips (ze worden ook isolatiechips genoemd) is relatief goedkoop en ze zijn heel gemakkelijk om aan te brengen. In de vochtige kruipruimte kan een laagje water staan, maar als er geen water staat betekent dat niet dat uw kruipruimte droog is. Waterdamp en condens kunnen namelijk alsnog in de ruimte aanwezig zijn. Kruipruimte isoleren schelpen helpt ongedierte te bestrijden, vochtproblemen op te lossen en helpt daarnaast ook uw vloer te isoleren tegen kou. Het is wel zaak om een voldoende laagdikte van 25 centimeter schelpen isolatie aan te brengen, wanneer er water in de kruipruimte staat zult u 25 centimeter boven de waterstand uit moeten komen.

 

Met welk isolatiemateriaal wil isoleren? Per welke eenheid is de prijs berekent? Wat is de prijs per m2?
Natuurlijk materiaal; zand Per vierkante meter, laag van ongeveer 25 cm diep Ongeveer €15 euro
Natuurlijk materiaal; schelpen Per vierkante meter, laag van ongeveer 25 cm diep Ongeveer €17,50 euro
Synthetisch materiaal; schelpen van polystyreen Per vierkante meter, laag van ongeveer 25 cm diep Ongeveer €25 euro
Synthetisch materiaal; tonzon kussentjes Per vierkante meter Tussen €25 en €35 euro
Synthetisch materiaal; folie Per vierkante meter Tussen €20 en €30 euro
Synthetisch materiaal; PUR Per vierkante meter Tussen €25 en €35 euro

 

Vloerisolatie

Zorg bij het aanbrengen dat het isolatiemateriaal goed aansluit: geen kieren tussen het materiaal, geen stukjes overslaan, ook het luik van de kruipruimte isoleren en de gaten van leidingen door de vloer opvullen. De makkelijkste manier om je vloer (zeer goed) te isoleren is met isolatiemateriaal tegen de onderkant van je vloer. De isolatielaag houdt koude lucht en vocht uit de kruipruimte tegen en de warmte in je huis blijft beter hangen. Veel woningen die geen goede (vloer) isolatie hebben krijgen snel last van vocht in huis, door tochtende kieren of vanuit de grond en via de vloer optrekkend vocht. Naast het isoleren van de vloer, al dan niet door middel van het aanbrengen van isolatiemateriaal op het plafond van de kruipruimte kan het ook verstandig zijn om de bodem van de kruipruimte te isoleren. Tegen de onderkant van de vloer wordt dan isolatiemateriaal aangebracht, bijvoorbeeld thermoskussens, platen van kurk of schuim.

Kosten per woningtype Betonnen vloer Houten vloer
Tussenwoning €1350 (53 m2) €1650 (56 m2)
Hoekwoning €1500 (60 m2) €1800 (63 m2)
Twee-onder-een kap €1600 (65 m2) €2000 (69 m2)
Vrijstaande woning €2000 (80 m2) €2400 (87 m2)